Вебінар на тему: «БУЛІНГ ТА КІБЕРБУЛІНГ СЕРЕД ДІТЕЙ ТА ПІДЛІТКІВ: ФАКТОРИ РИЗИКУ ТА МОДЕЛЬ ВТРУЧАНЬ»

29 січня 2024 року на базі Донецького обласного навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти було проведено вебінар на тему: «БУЛІНГ ТА КІБЕРБУЛІНГ СЕРЕД ДІТЕЙ ТА ПІДЛІТКІВ: ФАКТОРИ РИЗИКУ ТА МОДЕЛЬ ВТРУЧАНЬ» для фахівців психологічної служби закладів освіти Донецької області, в якому взяла участь і психологічна служба ліцею.

📚 Спікерка заходу:
ПАВЛІВСЬКА Ірина Миколаївна – методист КЗ ДНМЦ ПС.

⚠️ На сьогодні в українському суспільстві суттєво загострилась проблема щодо розповсюдження серед учнівської молоді такого негативного явища як булінг.

Педагоги, батьки, часто стикаються з реальними негараздами й труднощами, обумовленими конфліктністю серед школярів. Прояви грубості, неповаги, агресивність до однолітків, цькування є доволі розповсюдженим негативним явищем в дитячих колективах. Численні факти проявів дитячого насильства стали причиною привернення серйозної уваги до цього явища і здійснення на державному рівні конкретних заходів щодо протидії та запобігання цій проблемі. Для ефективної профілактики цькування дуже важлива спільна робота відповідних державних органів, педагогів, юристів, психологів, батьків, представників засобів масової інформації, з використанням різних методів впливу на особистість дитини. Принципом сучасної освітньої діяльності є формування поваги до прав і свобод людини, нетерпимості до приниження її честі та гідності, фізичного або психічного насильства.
Саме тому всі заклади освіти повинні керуватися цим принципом й впроваджувати їх у життя, здійснюючи відповідну роботу з профілактики булінгу/кібербулінгу серед всіх учасників освітнього процесу.


Під час заходу були розглянуті наступні питання:

❓Сучасне розуміння явища булінгу.
❓Булінг в інтернет просторі (кібербулінг).
❓Причини розвитку булінгу/кібербулінгу серед дітей і підлітків.
❓Методи профілактики та втручань в ситуації булінгу/кібербулінгу.
❓Напрями роботи фахівців психологічної служби щодо профілактики та протидії булінгу.

✅ Посилання для перегляду на YouTube каналі КЗ ДНМЦ ПС:
https://youtu.be/Zbz6839uhlU

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю