Сучасні технології в житті закладів професійної освіти

2019-09-25 15:11:47

Сьогодні, 25 вересня 2019 року, в Покровському професійному ліцеї вперше було випробувано інтерактивну технологію спілкування при проведенні засідання обласної методичної секції педагогічних працівників зварювального та машинобудівного профілів, яку було проведено у формі веб-конференції.


Методистами кабінету професійної підготовки НМЦ ПТО у Донецькій області Ревякіною Світланою Миколаївною та Солодун Тетяною Станіславівною було встановлено та налагоджено інтернет-платформу для конференцій ZOOM, для використання якої і спеціалістам Покровського професійного ліцею довелося застосувати інтерактивне обладнання (на фото). Транслювати конференцію на екран, слухати її через потужні колонки та спілкуватися з колегами за допомогою мережі Інтернет виявилося набагато зручніше, ніж їхати у відрядження до Краматорська, витрачаючи на ту саму мету набагато більше грошей, часу та зусиль. Тим більше, що поїхати без відриву від освтнього процесу мали б можливість 1-2 педпрацівники ППЛ, тоді як у веб-конференції взяли участь всі учасники методичної секції для підготовки кваліфікованих робітників за професією «Електрозварник ручного зварювання» на чолі з її головою Левадною Тетяною Григорівною, викладачем професійно-теоретичної підготовки електрозварників.
Учасники конференції плідно поспілкувалися, обговоривши питання річного планування в умовах впровадження дуальної освіти, проблему законодавчих змін до порядку атестації педагогічних працівників, наприкінці засідання спеціалісти НМЦ ПТО запросили педагогів взяти участь у поточних конкурсах професійної майстерності. Всі учасники конференції отримали можливість особисто задати проблемні питання, обговорити їх, дізнатися думку та досвід колег при їх вирішенні.
Сучасні методи зв’язку дозволяють значно оптимізувати процес навчально-методичної роботи, що і показав досвід проведення веб-конференції.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю