Гра-конкурс «Мовне асорті» до Міжнародного дня рідної мови у групі 3-17 Покровського професійного ліцею

Колись всі люди говорили однією мовою, і всі розуміли один одного без перекладача. Але вирішили люди побудувати башту до неба, щоб стати рівними Богу. Сталося це у місті Вавілон.

Щоб завадити вавілонянам, у яких манія величі пересилила здоровий глузд, надали їм багатомовність. Перестали розуміти товаришів будівельники башти, і не вдалося їм завершити свою роботу. А у нас з тих пір з’явилися окремі мови для кожного народу – рідні мови.

Цієї п’ятниці, 21 лютого, міжнародна спільнота відзначає  Міжнародний день рідної мови.

Історія цього свята починалася  21 лютого 1952 року, коли демонстрацію, на якій вимагали визнати бенгальську мову однією з державних мов країни, у Східному Пакистані  було розстріляно.   

На пам’ять про цю подію, ЮНЕСКО проголосило 21 лютого 2000 року першим Міжнародним днем рідної мови, який  відзначають щорічно. Приєднався до традиції також і Покровський професійний ліцей.  Ми відзначаємо цю подію тижневим освітнім марафоном до Міжнародного дня рідної мови, який розпочато виставкою стіннівок 17 лютого, про що повідомлялося раніше.

Оскільки наша рідна мова – українська, то на честь свята старшим викладачем, викладачем української мови та літератури, зарубіжної літератури Циганок Оленою Миколаївною спільно з викладачем української мови та літератури Тяжкороб Нелею Олексіївною у групі електрозварників  3 курсу (група 3-17) було проведено святковий урок-конкурс «Мовне асорті».  

Конкурс-розминка, в якому здобувачі освіти відповіли на жартівливі питання про мову, змінився змаганням «Фінансовий геній», де ліцеїстам було запропоновано згадати, якого відомого діяча української історії чи літератури зображено на грошових купюрах основних номіналів – 1, 2, 5 гривень і так далі.  Найважче було вгадати героя тисячної купюри – академіка Вернадського.

 

Жваве змагання «Від букви до букви», коли із великих букв, які хлопці тримають у руках, слід швидко скласти коротке слово, викликало просто ажіотаж – вийшло дуже весело.

 

Кмітливість та гостроту розуму застосували майбутні електрозварники у конкурсі фразеологізмів. Адже не завжди можна легко вгадати крилату фразу, дивлячись на її зображення!

Конкурси сподобалися хлопцям, і учасники вийшли з уроку, переповнені позитивними враженнями.

Поздоровляємо всіх з Міжнародним днем рідної мови! Нехай рідне слово буде для всіх нас оберегом!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю