Підсумки моніторингу стану функціонування веб-сайтів ЗП(ПТ)О Донецької області

.

У п’ятницю, 18 вересня 2020 року, відбулося засідання динамічної групи  методистів НМЦ ПТО у Донецькій області і педагогічних працівників ЗП(ПТ)О, які володіють інформаційними технологіями і мають відношення до роботи сайту в своєму навчальному закладі, у складі:

  • Пустовгарова Ольга Володимирівна, методист НМЦ ПТО у Донецькій області; 
  • Глобіна Ніна Сергіївна, методист НМЦ ПТО у Донецькій області Маріупольського регіонального методичного об’єднання;
  • Баркар Вікторія Іванівна, методист НМЦ ПТО у Донецькій області Покровського регіонального методичного об’єднання; 
  • Захарова Оксана Миколаївна, методист НМЦ ПТО у Донецькій області Бахмутського регіонального методичного об’єднання;
  • Григорян Надія Вікторівна, майстер виробничого навчання Костянтинівського професійного будівельного ліцею;
  • Циганок Олександр Олександрович, викладач фізики, методист Покровського професійного ліцею. 

Групу було створено наказом НМЦ ПТО в Донецькій області від 17.06.2020 р. №124. На протязі всього літа 2020 року методисти групи в дистанційному режимі переглядали контент, динаміку, дизайн та технічні показники веб-сайтів ЗП(ПТ)О Донецької області, заповнювали відповідну таблицю, аналізували та обговорювали отримані дані та виявлені проблеми.

.

.

В умовах дистанційного навчання, які досить несподівано склалися  починаючи з березня 2020 року, веб-сайти закладів ЗП(ПТ)О стали незамінним інструментом організації освітнього процесу та зворотного зв’язку із здобувачами освіти, який доволив не зірвати отримання професійних та загальноосвітніх знань та навиків ліцеїстів, а продовжити навчання на іншому якісному рівні. Зараз же, коли загроза карантинних обмежень продовжує лишатися актуальною, постало нагальне питання щодо удосконалення якості функціонування та розвитку веб-сайтів. 

.

.

Засідання відбулося дистанційно, і уже в котрий раз платформа відеоконференцій Zoom допомогла колегам з різних куточків Донецької області  ефективно вирішити проблемні питання, знаходячись в дистанційному режимі.  Це до певної міри  стало символічним, адже зібралися на конференції саме спеціалісти з дистанційних технологій. 

.

.

В ході обговорення було обрано десятку кращих веб-сайтів Донецької області.  Приємно, що в цьому році веб-сайт Покровського професійного ліцею (№9 у списку на фото) різко покращив свої рейтингові позиції  та увійшов у десятку кращих, адже педагогічним колективом ППЛ на протязі 2020 року зусилля для розвитку та наповнення сайту було прикладено дуже значні і масу часу на цю роботу витратив майже кожен викладач.  

.

.

Особливо хотілося б виділити вклад у розвиток нашого сайту наступних викладачів.

Суліма Вікторія Миколаївна, керівник фізичного виховання,  за пройдений рік надала надзвичайно багатий матеріал із спортивного життя ліцею, участі у змаганнях міського та обласного рівнів, разом з нею ми раділи спортивним перемогам наших хлопців.  Нею вирішена складна проблема розробки   дистанційних уроків  фізичної культури, які можна побачити в розділі “Дистанція” нашого сайту. 

Циганок Олена Миколаївна, викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури, старший викладач,  не лише розміщувала чудово оформлений контент про відкриті уроки, виховні та організаційна заходи, діяльність методичної комісії викладачів базових предметів, але й створила за цей рік власний сайт – сайт викладача української мови та літератури, зарубіжної літератури, зміст якого наразі інтегровано до офіційного сайту Покровського профліцею.  Розроблені нею дистанційні уроки відмічено керівництвом НМЦ ПТО в Донецькій області – її уроки рекомендовані як зразок розробки та розміщення дистанційного освітнього контенту для всіх викладачів профтехів Донецької області.  Олена Миколаївна  – гарант грамотності написання статей та новин на нашому сайті, незмінний та дуже цінний редактор. 

Гаращенко Олександр Вікторович, викладач спецдисциплін,  власноруч розробив та розмістив багатий комплексний освітній контент із спеціальних дисциплін – таких, як “Основи гірничої справи”, “Будова, експлуатація і ремонт гірничошахтного обладнання”, “Основи гідравліки” та інших. Ним розроблено високоефективну дистанційну схему зворотного зв’язку із здобувачами освіти із використанням можливостей месенджера “Телеграм”, яка виявилася настільки зручною, що наразі використовується і на офіційному сайті нашого ліцею (розділ “Контакти“). 

Калажонок Олег Ігорович, викладач спецдисциплін,  власноруч розробив та розмістив багатий комплексний освітній контент із спеціальних дисциплін – таких, як “Рудникова автоматика”, “Гірнича електротехніка” та інших. 

 

Гаврилкіна Тамара Вікторівна, викладач інформатики,  однією з перших завершила розробку дистанційних уроків з дисциплін “Інформатика”, “Основи комп’ютерних презентацій” та надала всю потрібну інформацію для їх розміщення на сайті. 

Також хотілося б висловити подяку  адміністрації Покровського професійного ліцею і всім викладачам, які допомогли вирішити питання фінансування діяльності сайту. Адже, якщо на перших порах (з дати створення 10 жовтня 2019 року по 30 березня 2020 року) наш сайт існував безоплатно, то уже наприкінці березня адміністратором сайту було отримано повідомлення від хостингера, що з причини різкого росту відвідуваності сайту – а це було невідворотно, бо здобувачі освіти почали відвідувати дистанційні уроки – безплатний статус нашого сайту буде припинено, і хостинг-підтримка завершена, а кажучи простіше – наш сайт виключать.  Але, завдяки адміністрації та особистим благодійним внескам викладачів, цю проблему вдалося вирішити і навіть придбати строком на рік SSL-сетрифікат. Мабуть, ви звернули увагу на напис у футері сайту – “Сайт існує на кошти добровільних внесків педагогічного колективу Покровського професійного ліцею” – то це дійсно так, і я, як адміністратор сайту, радий тому, що зібрані колективом, хоча і невеликі, гроші не пропали намарно, а стали основою значного зростання якості функціонування нашого сайту. 

Ми – переможці!

І це – результат роботи кожного із нас!

З чим я і вітаю весь  колектив Покровського професійного ліцею. 

 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

2 коментарі к записи “Підсумки моніторингу стану функціонування веб-сайтів ЗП(ПТ)О Донецької області”

  1. Вікторія :

    Дякуємо методисту Циганку Олександру

  2. Ми – переможці! Так тримати!

Авторизація
*
*
Генерація паролю