Засідання методичної секції викладачів предметів «Захист України» та «Фізична культура»

.

На виконання плану роботи на 2020 рік НМЦ ПТО у Донецькій області 23.09.2020 р. проведено обласне засідання методичної секції викладачів предметів «Захист України» та «Фізична культура».  Засідання проводила  методист кабінету загальноосвітньої підготовки НМЦ ПТО в Донецькій області, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист  Кравченко Людмила Володимирівна.

У зв’язку із карантином, засідання методичної секції відбулося на  платформі ZOOM, яка в період карантину стала основною формою спілкування колег.

.

.

Всього в заході взяли участь 38 колег з різних куточків Донецької області.  Покровський професійний ліцей представили керівник фізичного виховання Суліма Вікторія Миколаївна, викладач предметів «Захист України» та «Фізична культура» Клімов Володимир Вікторович, методист ліцею Циганок Олександр Олександрович.

.

.

.

Колеги обмінялися методичними новинками, які допоможуть ефективно та цікаво викладати свої предмети в новому навчальному році. Так, Людмила Володимирівна повідомила, що в поточному навчальному році  МОН рекомендовано при викладанні  предмету “Захист України” одягатися у форму військових формувань України.

Доповідачі з Бахмута зазначили, що в поточному році у ВСУ буде прийнято нові стройові стандарти НАТО, у зв’язку із чим стройова підготовка за діючими наразі стандартами втратить чинність. Тому доцільно змінити порядок викладання тем предмету «Захист України» так, щоб стройова підготовка викладалася наприкінці року.

Доповідачі ДПТНЗ КЦПТО  поділилися новиною, що викладачам предмету “Захист України” потрібно внести зміни до теми уроку “Військове звання” згідно Наказу Президента України №2247, яким запроваджуються нові генеральські та сержантські звання. На жаль, розпорядження МОН щодо змін у змісті програми у зв’язку із цим наказом поки що відсутні, а тому про зміст нового наказу доцільно вчити поки що факультативно. 

Щодо фізичної культури, то методичні рекомендації за цим предметом незмінні. Людмила Володимирівна акцентувала увагу на суворому дотриманні техніки безпеки та безпеки життєдіяльності під час проведення уроків, закликала у будь-який момент бути готовими до введення дистанційної форми навчання.  Домашні завдання з фізичної культури обов’язкові, фізичне навантаження  на уроках фізичної культури повинні бути рекреаційними (помірними).

 

Керівник фізичного виховання  Покровського професійного ліцею Суліма Вікторія Миколаївна розповіла про спортивні заходи, які проводилися у вересні, та успіхи команд профтехів.  Уточнила, що ці заходи проводилися із дотриманням протиепідемічних пересторог.

.

.

Досвід дистанційного викладання фізичної культури представила колега з Маріуполя – Федосєєнко Олена Володимирівна. Вона рекомендувала знімати навчальне відео із музичним супроводом, який покращує емоційний стан здобувачів  освіти та розробляти тести з теоретичних питань, займатися самоосвітою тощо.

.

.

У зв’язку із карантином, Людмила Володимирівна запропонувала до дня українського козацтва замість очного змагання зняти відеоролик тривалістю до 3 хвилин. Із надісланих відеороликів буде змонтовано загальний відеофільм до свята козацтва 14 жовтня.

Бажаємо успішного навчального року колегам-фізкультурникам! Фізкульт-привіт! 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю