Методична альтанка: новий формат проведення обласних онлайн-заходів

Screenshot_68

У вівторок, 30 березня 2021 року, відбувся черговий обласний онлайн-захід філологів Донецької області  “Методична альтанка. «Застосування інноваційних педагогічних технологій на уроках мови і літератури та в позаурочний час для підвищення ефективності освітнього процесу».

Організація заходу є ініціативою НМЦ ПТО в Донецькій області, а новий для вебінарів формат проведення спілкування колег є розробкою Васюхно Тетяни Іванівни, методиста кабінету загальноосвітньої підготовки, спеціаліста вищої категорії, викладача-методиста.   Цей формат – формат методичної альтанки, коли всі спікери заходу є викладачами з одного профтеху. 

Саме сьогодні, розповідали про свій досвід викладачі-філологи Слов’янського багатопрофільного регіонального центру професійної  освіти імені П.Ф. Кривоноса.

Від Покровського професійного ліцею участь у вебінарі взяли Циганок Олена Миколаївна, викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури, яка є керівником методичної секції філологів Покровського регіону, Жибінкас Марина Миколаївна, викладач іноземної мови,  та Циганок Олександр Олександрович, методист, викладач фізики та астрономії (технічний супровід).  

Олена Рудницька, викладач української мови та літератури, поділилася технологіями створення вебквесту на уроках української літератури під час дистанційного та  змішаного навчання.
Віта Коломієць, бібліотекарка, розповіла про онлайн-простір творчих ідей (до Шевченківського тижня).
Галина Тішакова, викладач української мови та літератури, та Наталія Кондренко, викладач іноземної мови, удвох провели бесіду  “Онлайн-конференція «Shevchenko Taras is the sun for us» – одночасно українською та англійською мовами.
 Ірина Ігнатенко, викладач української літератури, розширила досвід філологів щодо використання онлайн-сервісів для підготовки учнів до ЗНО.

Наприкінці заходу, колеги обмінялися думками про ефективність нового формату спілкування і погодилися на тому, що він є вдалим та дозволяє краще організувати обмін досвідом. Також, Тетяна Іванівна запросила колег надсилати відеоуроки та відео позакласних заходів, консультацій тощо, які увійдуть до бази освітньої інформації Донбасу і будуть використовуватися в практиці викладання всіма філологами ЗП(ПТ)О області, чим складуть реальну допомогу при можливому переході на дистанційну форму навчання. 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю