Міжнародний День рідної мови

 

21 лютого весь цивілізований світ відзначає Міжнародний День рідної мови. Головною метою відзначення цього свята є зміцнення державотворчої функції української мови, мов корінних народів і національних меншин, що проживають на території України, взаємозбагачення їхніх національних культур, консолідація спільних зусиль у сфері відродження самобутніх традицій та звичаїв.

Протягом останнього тижня, ми познайомилися із звучанням німецької, англійської мов, мов східних народів та хінді.  Сьогодні на черзі – французька. 

Французькою розмовляють понад 200 мільйонів людей на п’яти континентах. На початку XXI століття французька була офіційною мовою понад 25 країн, а зараз франкофонія об’єднує 68 держав та урядів. Французька мова є другою мовою після англійської за кількістю тих, хто її вивчає, і дев’ятою в світі за кількістю тих, хто нею розмовляє.   Франція має найбільшу мережу закладів культури за кордоном, де французьку мову вивчають понад 750 000 осіб.

Україна – європейська держава, а в Європі майже у всіх країнах можна знайти співрозмовника, який  володіє французькою мовою! Згадати її  допоможе  викладач французької, директор нашого ліцею Костиря Леонід Васильович. 

Живильним джерелом розвитку етнічної самобутності є рідне слово і народні традиції. Саме в них народ загартовує свою історію, свій багатовіковий досвід, світоглядні ідеї і сподівання на щасливе і гідне майбутнє. На території Донецької області проживають представники багатьох національностей і етнічних груп – це свято їхньої мови. З метою утвердження української мови як державної, виховання поваги до мов інших народів у нашому ліцеї створено святкову атмосферу для всіх представників різних національностей.

Щиро дякуємо усім, хто допоміг нам почути мови різних країн, а також організатору нашого багатомовного марафону – викладачу української мови та літератури Циганок Олені Миколаївні! 

Щасти усім! 

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю