Мінна безпека та наслідки війни

Незважаючи на воєнний стан та складні  умови, бо більшість з нас зараз знаходиться в евакуації та позбавлені звичних технічних можливостей, сьогодні, 21 червня 2022 року, НМЦ ПТО в Донецькій області спільно з співробітниками НМЦ ПТО в Луганській області було проведено міжобласний вебінар для співробітників НМЦ ПТО та ЗП(ПТ)О Донецької і Луганської областей за темою: «Мінна безпека та наслідки війни», участь в якому взяли більш як 80 педагогів. У тому числі, були присутні представники також і нашого професійного ліцею.

У вітальному слові пан Едуард ГОНЧАРОВ, директор НМЦ ПТО у Донецькій області, зазначив, що колеги з Луганської та Донецької областей наразі наражаються на велику небезпеку – це міни. Поточний вебінар допоможе вберегтися від руйнівної дії мінної небезпеки.

Володимир Артющенко, директор НМЦ ПТО в Луганській області, у вітальному слові повідомив, що 11 закладів профтехосвіти Луганщини перемістилися на підконтрольну територію, а 7 закладів лишилися на місцях. Привітав учасників з двох областей.

Ольга Чадюк, методист НМЦ ПТО у Луганській області, запропонувала ігрове відео, в якому діти знаходили діючі міни та наражалися на небезпеку з метою прославитися у Тік-Току. Узагальнила, що забруднення мінами  в Україні дуже велике, і з 2014 року від мін загинуло більш як 2000 осіб, при цьому кожна десята жертва – дитина. Ми, як педагогічні працівники, повинні вберегти своїх учнів. Провела вікторину щодо правдивих та фейкових відомостей про міни та познайомила з основними розповсюдженими типами мін.  

Ірина Філяєва, методист НМЦ ПТО у Донецькій області, у своєму виступі торкнулася законодавчих основ мінної безпеки, показала відео по основним видам мін та вибухонебезпечних предметів, поділилася інформацією про алгоритм дій  у разі виявлення небезпечних або підозрілих предметів, провела наприкінці свого виступу опитування для узагальнення інформації.

Поза планом заходу пані Олена Єфімова, методист Центру цивільного захисту Луганської області, розповіла про роботу свого центру та його користь для цивільного населення, запросила відвідати сторінку Центру у мережі Фейсбук, де є поради щодо дій населення у різних типах надзвичайних ситуацій.

Наостанок пан Едуард Гончаров подякував спікерам заходу про надану важливу інформацію, попросив учасників берегти себе, бо після війни маємо розбудовувати державу.

Пані Ольга Чадюк надала посилання на гру-тренінг, присвячену мінній безпеці, за адресою:    https://wordwall.net/ru/resource/33439705  , та побажала, щоб отримані сьогодні знання нам не знадобилися і лихо минало всіх нас стороною. Пропонуємо пройти цю гру учням Покровського професійного ліцею, адже питання мінної безпеки зараз актуальне для всіх і додаткові знання допоможуть зберегти ваше життя.

Адміністрація Покровського професійного ліцею, у свою чергу, приєднується до цих побажань. Ви, наші учні, дуже дорогі нам, і попри всі негаразди, ми, викладачі та майстри виробничого навчання, любимо та поважаємо вас,  дорогі наші діти! Ми сподіваємося, що з першого вересня всі ви станете до навчання, живі та здорові, і лихо війни не торкнеться ні вас, ні ваших рідних та знайомих.

Бережіть себе!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю