Засідання методичної секції заступників з НВР, НВ та методистів

У четвер, 28 вересня 2023 року, на реалізацію річного плану роботи НМЦ ПТО в Донецькій області  було проведено засідання методичної секції заступників з НВР, НВ та методистів.

Підготувала та провела засідання заступник директора з методичної роботи НМЦ ПТО у Донецькій області Бєлова Ніна Олександрівна. На засідання також були присутні методисти НМЦ ПТО  Тетяна Іванівна Васюхно, Ольга Володимирівна Пустовгарова, Людмила Володимирівна Кравченко, Ніна Сергіївна Глобіна.

Покровський професійний ліцей представив Циганок Олександр Олександрович, методист, викладач фізики та астрономії.

Ніна Олександрівна повідомила про актуальні новації законодавчої бази, яка регулює освітній процес, зупинилася на питаннях затвердження керівників обласних методичних секцій, уточнила особливості надання звітності на поточний навчальний рік – у форматі Word, акцентувала увагу на необхідності вчасності надання звітів та їх змісту. Зокрема, адресні анкети цьогоріч будуть надаватися у вигляді Google-форм.

Наступним актуальним питанням, яке було розглянуте на засіданні, є специфіка функціонування інклюзивних навчальних груп. Ніна Олександрівна розповіла про організацію таких груп, про статистику їх діяльності за минулий навчальний рік. Також колеги обговорили діяльність сайтів закладів освіти, зокрема узгодили проведення чергового моніторингу функціонування сайтів.

Ніна Олександрівна відмітила колег, які найбільш активно працювали в минулому навчальному році. Приємно відзначити, що серед них був і представник нашого ліцею – Циганок Олександр Олександрович.

Ніна Сергіївна Глобіна, виступаючи з питання підвищення кваліфікації педагогічних працівників, розповіла про двохетапне планування на наступний календарний рік. План по кожному педагогу на наступний 2024 календарний рік має бути затверджений не пізніше 25 грудня поточного календарного року з урахуванням заяв педагогічних працівників, за результатами розгляду яких педагогічна рада затверджує цей план з урахуванням та у межах всіх джерел фінансування. Вимоги до кількості годин підвищення кваліфікації впродовж календарного року відсутні, але у кожного педагогічного працівника є обов’язок підвищувати кваліфікацію щороку. Запропонувала переглянути за потреби план-графік підвищення кваліфікації в Білоцерківському інституті, бо така можливість ще не закрита.

Засідання пройшло продуктивно та насичено. Дякуємо організаторам та учасникам заходу!

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.

Авторизація
*
*
Генерація паролю